11/27/2009

Використання каналів (RSS)

Використання каналів (RSS)

http://windows.microsoft.com/uk-UA/windows-vista/Using-feeds-RSS

Інформація, що міститься в цьому розділі довідки, стосується Windows Internet Explorer 7 та Windows Internet Explorer 8.

У цьому розділі наведено відповіді на деякі поширені питання щодо каналів (RSS).

Приховати все

Що таке канал?
Канали, які також називають RSS-каналами, інформаційними каналами XML, інформаційними каналами RSS або веб-каналами, містять найновіші оновлення вмісту, опублікованого на веб-сайті. Зазвичай, вони використовуються для новин і блогів, але також використовуються і для розповсюдження інших типів цифрового вмісту, в тому числі малюнків, аудіо та відео. За допомогою каналів можна також передавати аудіо-вміст (зазвичай у форматі MP3), який можна прослуховувати на комп’ютері або MP3-програвачі. Це називається подкастингом.


Як дізнатися, чи на веб-сайті є канали?
Під час першого перегляду веб-сайту програма Internet Explorer здійснює пошук каналів. Якщо канали знайдено, кнопка «Канали» змінить свій колір та пролунає звуковий сигнал.


Як переглядати канал?
Під час відвідування веб-сторінки кнопка «Канали» змінить колір, вказуючи на наявність каналів. Натисніть кнопку Канали і виберіть канал, який хочете переглянути. Якщо використовується Internet Explorer 8, і веб-сайт пропонує також веб-епізоди, ви побачите кнопку "Веб-епізоди" . Щоб отримувати вміст автоматично, слід підписатися на канал. Для отримання докладніших відомостей щодо веб-епізодів див. розділ Веб-епізоди: запитання й відповіді.


Як підписатися на канал?
Відкрийте браузер Internet Explorer. Для цього натисніть кнопку Пускі виберіть пункт Internet Explorer.

Перейдіть на веб-сайт, на якому міститься потрібний канал.

Натисніть кнопку Канали для пошуку каналів на веб-сторінці.

Виберіть канал (якщо доступно кілька). Якщо доступний лише один канал, ви перейдете безпосередньо на цю сторінку.

Натисніть кнопкуПідписатися на цей канал.

Введіть ім’я каналу та виберіть папку, в якій буде створено канал.

Натисніть кнопку Підписатися.


Як додати канал до панелі уподобань в Internet Explorer 8?
Щоб додати канал до панелі уподобань, підпишіться на канал і в діалоговому вікні Підписатися на цей канал поставте прапорець навпроти Додати до панелі уподобань. Якщо ви вже підписані на канал, можна натиснути кнопку Додати до панелі уподобань, щоб додати канал до панелі уподобань. Щоб отримати додаткові відомості про панель уподобань, див. Настроювання панелі уподобань.


Чим канал відрізняється від веб-сайту?
Канал може мати той самий вміст, що й веб-сайт, але інше форматування. Коли ви підписуєтесь, браузер Internet Explorer автоматично перевіряє веб-сайт і завантажує новий вміст, щоб ви мали можливість побачити, що нового з’явилося після останнього відвідування каналу.


Чи потрібно сплачувати за підписку?
Ні, зазвичай підписка на канал безкоштовна.


Як можна переглядати канали підписки?
Канали можна переглядати на вкладці «Канали» в журналі уподобань. Якщо канали переглядаються в Internet Explorer 8, натисніть кнопку Уподобання, а потім – Канали. В Internet Explorer 7 натисніть кнопку Журнал уподобань, а потім – Канали.


Чи можна переглядати канали підписки в іншій програмі?
Так, браузер Internet Explorer надає спільний список каналів іншим програмам. Це дозволяє підписуватися на канали в програмі Internet Explorer і читати їх в інших програмах, наприклад, клієнтах електронної пошти або на бічній панелі Windows.


Що означає RSS?
RSS — це скорочення від Really Simple Syndication, що описує технологію, яка використовується для створення каналів.


В яких форматах надходять канали?
Найпоширенішими форматами є RSS і Atom. Формати каналів постійно оновлюються новими версіями. Internet Explorer підтримує RSS 0.91, 1.0 та 2.0 і ATOM .3, 1.0 . Усі формати веб-каналів базуються на XML (Extensible Markup Language), комп’ютерній мові на базі тексту, що використовується для опису та розповсюдження структурованих даних і документів.

Повна версія